Підприємство ліквідують. Які строки зберігання матеріалів атестації робочих місць за умовами праці?

Підприємство ліквідують. Які строки зберігання матеріалів атестації робочих місць за умовами праці?

Атестаційною комісією за результатами комплексної оцінки факторів виробничого середовища і характеру праці щодо відповідності їх вимог стандартам, санітарним нормам і правилам, обґрунтування нею віднесення робочого місця до відповідної категорії за шкідливими умовами праці визначаються розмір та склад пільг, гарантій і компенсацій працівникам, зайнятим на таких роботах.

Перевірити строки зберігання документів онлайн

Перелік робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівникам яких підтверджено право на пільги й компенсації, зокрема, на пільгове пенсійне забезпечення, затверджується наказом по підприємству за погодженням із профспілковим комітетом. Згідно з вимогами п. 9 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 № 442, п. 6.8 Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Мінпраці від 01.09.1992 № 41 (далі — Методичних рекомендацій № 41) Перелік затверджується наказом по підприємству (організації) та зберігається протягом 50 років. Відповідно до п. 6.9 Методичних рекомендацій № 41, матеріали атестації робочих місць є документами суворої звітності, вони зберігаються на підприємстві протягом 50 років.

При ліквідації підприємств, які зберігають матеріали атестації робочих місць за умовами праці справи з матеріалами атестації робочих місць, що підлягають передаванню до архівних установ складаються із застосуванням Переліку видів документів, пов'язаних із забезпеченням соціального захисту громадян, що мають надходити до архівних установ у разі ліквідації підприємств, установ, організацій, які не належать до джерел формування Національного архівного фонду, затвердженого наказом Мінюсту від 14.03.2013 № 430/5, зареєстрованим 18.03.2013 р. за № 428/22960 (далі — Перелік).

Позиція 27 Переліку передбачає строк зберігання архівними установами документів (протоколів, рішень, переліків стандартів і норм, переліків та планів робочих місць, висновків, актів, карт умов праці тощо) з питань атестації робочих місць на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці у 75 років.

За інформацією ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Особова справа працівника: правила та порядок формування

Особова справа — це сукупність документів, в яких відображені відомості про трудову діяльність особи та її біографічні дані. Зокрема, про освіту, військову службу, сімейний стан, державні відзнаки та інше. Законодавство регламентує правила формування особової справи працівника. Правила ведення особових справ та поради експертів вбережуть вас від помилок і зайвої роботи.
124377

Журнал реєстрації наказів з кадрових питань

Уся робота з наказами, особливості їх опрацювання, формування у справи, зберігання залежить від того, до якого виду належить наказ. Про всі тонкощі читайте у статті.
129341

Зразок та бланк довідки з місця роботи

Довідку з місця роботи роботодавець зобов’язаний видати на прохання працівника. Складаючи таку довідку, дотримайтесь законодавчих рекомендацій та скористайтеся зразком за ДСТУ 4163:2020
538530

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді