Держпраці рекомендує змінювати графік роботи підприємств у спеку

Держпраці рекомендує змінювати графік роботи підприємств у спеку

Як скоригувати графік роботи працівникам офісу на час спеки ☼

Управління Держпраці у Чернівецькій області нагадує: при роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря +35 °C і вище, тривалість періодів безперервної роботи має складати 15 — 20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше ніж 10 хвилин в охолоджувальних приміщеннях. При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4 — 5 годин і 1,5 - 2 години для осіб без спеціального одягу.

В охолоджувальних приміщеннях задля уникнення негативного впливу на організм великого перепаду температур, підтримуйте температуру повітря на рівні +24 — +25ºС.

Робота при температурі зовнішнього повітря понад +37ºС за показниками мікроклімату є небезпечною.
За такої температури не рекомендується проводити роботи на відкритому повітрі. Роботодавцям слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

Також скоригувати графік роботи на період спеки можна такими способами:

В спеку рекомендується допускати до роботи осіб не молодших 25 і не старших 40 років.
Захистити від надмірного теплового випромінювання працівників допоможе спеціальний одяг, або одяг з натуральних тканин.

Держпраці рекомендує змінювати графік роботи підприємств у спекуДізнайтеся, де мають перебувати працівники під час простою, спричиненого спекою

З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму.
Фахівці рекомендують вживання мінеральної лужної води, молочно — кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.
Вживати воду слід часто і в невеликих кількостях. При температурі повітря понад +30ºС і виконанні фізичних робіт, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину.

Інформуйте працівників, як убезпечитися від шкідливого впливу спеки, — розмістіть на видноті пам’ятку про те, як піклуватися про здоров’я в спеку.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Неявки в підсумованому обліку робочого часу

Характерною особливістю підсумованого обліку робочого часу є те, що тривалість робочих часів упродовж облікового періоду може мати відхилення від норми робочого часу. Про такі відхилення від норми робочого часу, як неявки в підсумованому обліку робочого часу (відпустки, тимчасова непрацездатність тощо) та надурочна робота читайте у статті.
36

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159598

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5801

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
88

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16393

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді