Санаторії та дитячі табори в Україні запрацюють, але за певних умов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відповів на актувальне запитання.

Санаторії та дитячі табори в Україні запрацюють, але за певних умов

Зразок наказу про припинення простою

22 липня Кабмін пролонгував адаптивний карантин до 31 серпня 2020 року.

Під час виступу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про зміну підходу до визначення рівня захворюваності в регіонах. Їх поділено на чотири зони, відповідно до показників захворювання і інфікування громадян.

Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий при обговоренні питання і проєкту запитав міністра, чи це означає, що профспілкові організації, трудові колективи можуть проводити оздоровлення і відкривати дитячі оздоровчі заклади для літнього оздоровлення, оскільки сезон вже завершується і батьки та діти, організатори цього традиційного оздоровлення очікують на певні рішення.

Лікаря направлено поліклінікою до дитячого табору:

Така ж проблема із санаторно-курортним лікуванням застрахованих осіб, люди потребують реабілітаційного лікування і відновлення, після перенесених інфарктів та інсультів, отриманих травм на виробництві і проведених операцій.

Зокрема ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» має все необхідне для проведення реабілітаційних заходів. Однак, внаслідок раніше прийнятих Урядом постанов щодо обмежувальних заходів ця допомога, а реабілітація має фінансуватись з фонду загальнообов’язкового соціального страхування, — призупинена. Заклади, де розгорнуто відповідні системи, перебувають у простої і фактично накопичують збитки та мають труднощі з фінансовим утриманням своїх співробітників.

На що М. Степанов поінформував, що відкриття «зеленої» зони не означає, що там не повинні дотримуватись відповідні санітарні норми, але там, де буде їх дотримано, вони можуть працювати. Не зважаючи на позитивну відповідь, Голова СПО передав міністру відповідного листа з аргументацією даної пропозиції. Тож ФПУ очікує швидкого виходу даної постанови, оскільки є доручення доопрацювати її в одноденний термін за підсумками обговорення, враховуючи надзвичайну актуальність питання.

За інформацією ФПУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Неявки в підсумованому обліку робочого часу

Характерною особливістю підсумованого обліку робочого часу є те, що тривалість робочих часів упродовж облікового періоду може мати відхилення від норми робочого часу. Про такі відхилення від норми робочого часу, як неявки в підсумованому обліку робочого часу (відпустки, тимчасова непрацездатність тощо) та надурочна робота читайте у статті.
39

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159611

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5802

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
89

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16394

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді