Фінансова грамотність для підприємців — новий освітній серіал від Дії

Серіал допоможе потенційним та чинним підприємцям покращити свої навички в управління фінансами у власному бізнесі.

Фінансова грамотність для підприємців — новий освітній серіал від Дії

31.07.2020 року Мінцифри разом із Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), презентували освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес.

Освітній серіал складається з 20 серій і охоплює такі теми:

  • Вибір правової форми підприємства та податкової системи;
  • Що таке виторг;
  • Обговорюємо операційні витрати;
  • Що таке EBITDA підприємства та чому вона важлива;
  • Говоримо про операційний прибуток та чистий прибуток, і як їх рахувати;
  • Чим відрізняються прибуток і гроші;
  • Чому прибуток не дорівнює грошам і що таке «касові розриви»;
  • Що таке баланс і чому він важливий;
  • Навіщо потрібна фінмодель та її різні сценарії;
  • Що таке точка беззбитковості.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан закцентувала на проблемі відсутності комплексних знань у підприємців щодо ефективного управління власними фінансами в кризовий період.

«Минулого місяця Мінцифрою та партнерами було запущено першу Національну онлайн-школу для підприємців на платформі Дія.Бізнес. Сьогодні ж ми робимо наступний важливий крок, презентуючи масштабний курс «Фінансова грамотність для підприємців», — прокоментувала вона.

Керівник діяльності IFC в Україні, Група Світового Банку, Олена Волошина додала: «Бізнес має спілкуватися однією мовою з фінансовими установами. Це мова фінансової звітності. Але ще більш важливо для бізнесу розуміння власної фінансової ефективності. Тому розуміння фінансової лексики є абсолютно необхідною умовою».

Керівник програм в Україні Фонду розвитку ефективного врядування у Посольстві Великої Британії Алекс Філпотт сподівається, що освітній серіал підвищить фінансову грамотність приватних осіб і малого та середнього бізнесу.

Старший спеціаліст з питань фінансового сектору, регіональний керівник програм розвитку цифрових фінансів та кредитної інфраструктури в Європі та Центральній Азії Міжнародної фінансової корпорації (International Finance Corporation) Заріна Одінаєва зауважила, що питання фінансової освіти є важливим і пов’язано з розвитком цифрового виміру.

«Ми розуміємо, що люди, які є одноосібними власниками бізнесу, не мають багато часу на освіту — їм треба займатися власною справою. Тому ми зробили цей курс із урахуванням цього, щоб їм простіше було його пройти за допомогою коротких серій», — заявила пані Одінаєва.

Підготовка освітнього серіалу стала можливою завдяки підтримці міжнародних партнерів в рамках чотирирічного проєкту IFC «Фінансова інклюзія задля економічного зростання в Україні», який реалізується у партнерстві з Державним секретаріатом з економічних справ Швейцарії (SECO) та Фондом ефективного врядування Великої Британії (GGF).

За інформацією Мінцифри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5740

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16341

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126408

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45639

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді