Онлайн методи з працевлаштування та підбору персоналу від КМЦЗ

Київський міський центр зайнятості тісно співпрацює з роботодавцями та шукачами роботи у період послаблення карантину та відновлення економіки.

Онлайн методи з працевлаштування та підбору персоналу від КМЦЗ

Тексти наказів про прийняття на роботу ➤ Оберіть свій варіант

Директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич наголошує: «Сьогодні, як ніколи раніше, необхідні нові чіткі підходи у вирішенні питань зайнятості населення та задоволення потреб ринку праці у м. Києві. Важливий саме комплексний підхід, тісна взаємодія роботодавців та служби зайнятості».

Столична служба зайнятості в умовах карантину тісно співпрацює з роботодавцями та шукачами роботи. Зокрема, фахівці відділу організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості вивчають потреби роботодавців та надають допомогу щодо укомплектування підприємств персоналом, розміщують інформацію про вільні робочі місця на Інтернет-ресурсах, аналізують професійні якості шукачів роботи, презентують кандидатів роботодавцю, організовують онлайн зустрічі з претендентами.

Начальник відділу організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості КМЦЗ Інна Науменко розповідає: «Незважаючи на карантинні обмеження, ми знаходили можливості пом’якшити ситуацію. Це – інструменти онлайн-комунікації в процесі найму і заохочення роботодавців підкреслювати переваги роботи у своїй організації».

Київський міський центр зайнятості використовує такі візуально-дистанційні онлайн методи:

  • «Ярмарки вакансій»,
  • «Презентації вакансій роботодавця»,
  • «Онлайн співбесіди» та ін.

Приміром, на замовлення МОЗ фахівці відділу організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості здійснили підбір 10 операторів «гарячої лінії». Протягом липня 2020 року до проведення відділом онлайн «Ярмарку вакансій» залучили більше десятка роботодавців, які презентували понад 60 вакансій. До дистанційної співбесіди з роботодавцями долучилися 500 осіб з числа безробітних. На останньому онлайн «Ярмарку вакансій» компанія «Фармак» презентувала понад 30 вакансій – від робочих спеціальностей до висококваліфікованих фахівців.

«Проведення онлайн-заходів у форматі «Роботодавець – рекрутер – шукач роботи» — це не тільки чудова нагода укомплектувати робочі місця, а й можливість донести інформацію про вакансії безпосередньо до осіб, які шукають роботу, і використати їх, як можливість одразу дистанційно поспілкуватися з декількома претендентами на робочі місця та провести первинні інтерв’ю обраних кандидатів», — додав диретор КМЦЗ.

За матеріалами відділу інформаційної роботи

Київського міського центру зайнятості

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці»

Роботодавець зобов’язаний подавати до центру зайнятості інформацію щодо масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення
32533

Звітуємо про квоту

Пам’ятайте, що працевлаштування працівників квотних категорій може мати фінансовий зиск для підприємства. А от необґрунтована відмова у прийнятті, якщо квота не виконана, — гарантований візит інспектора Держпраці
64691

Відповідальність у 2019 році за невиконання квоти для працевлаштування

Якщо середньооблікова чисельність штатних працівників становить 20 осіб, на підприємстві має бути один працівник передпенсійного віку. Інакше — штраф. За яких умов та скільки заплатять роботодавці за невиконання квоти?
7449

Звіт № 3-ПН із 2018 року подаємо через інтернет

Сервіс «Електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості дає змогу публікувати вакансії і переглядати резюме пошукачів роботи, звітувати про потребу в кадрах. Більше про можливості для роботодавців — у статті.
7877

Стаж, набутий за кордоном: чи зараховують для лікарняних, пенсії та допомоги з безробіття

Нерідко трапляється, що на підприємстві працюють працівники, які до цього тривалий час працювали за кордоном. Чи враховувати цей період до стажу для оплати тимчасової непрацездатності, призначення допомоги з безробіття, пенсії? Які документи підтверджують страховий стаж, набутий за кордоном? Окрім відповідей на ці запитання, у статті також знайдете перелік країн, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори.
8664

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді