МОЗ оновило протиепідемічні заходи під час проведення футбольних матчів серед професійних футбольних клубів на період карантину

Якщо кадровик — відповідальна особа, яка забезпечуватиме щоденний контроль за виконанням протиепідемічних заходів. Покрокова інструкція
МОЗ оновило протиепідемічні заходи під час проведення футбольних матчів серед професійних футбольних клубів на період карантину


Головний державний санітарний лікар України постановою від 03.09.2020 № 51 (далі — Постанова № 51) оновив протиепідемічні заходи під час проведення футбольних матчів серед професійних футбольних клубів на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (Постанова Головного державного санлікаря України від 21.08.2020 № 49).

Згідно з Постановою № 51 футбольний клуб зобов’язаний призначити особу, відповідальну за дотримання протиепідемічних заходів та повідомити про неї головного державного санлікаря відповідного регіону.

Відповідальна особа забезпечує опитування на наявність симптомів респіраторної хвороби, вимірювання температури тіла перед кожним тренуванням та кожним матчем для учасників матчу, офіційних осіб матчу та організаторів спортивних змагань.

Осіб, в яких при проведенні опитування виявлено ознаки респіраторної хвороби a6o виявлено температуру тіла понад 37,2 °С — не допускають на стадіон.

Перелік тимчасових рекомендацій для організації роботи підприємств під час карантину

Якщо саме на вас покладають документування організації температурного скринінгу — скористайтеся рекомендаціями експертів Експертус Кадри та зразками документів.

Особи, хворі на COVID-19 та особи, які були у контакті з хворими, підлягають самоізоляції aбo госпіталізації в порядку, визначеному галузевими стандартами в сфері охорони здоров’я. Їх відсторонюють від участі в турнірі на час самоізоляції a6o хвороби.

Футбольні клуби організовують проведення ПЛР-тестування членів команди, арбітрів, відеоасистентів арбітражу кожні 14 днів.

Клуб-господар повинен надати на вимогу представників організаторів змагань та державної влади список присутніх на стадіоні осіб та зазначити їх функції в організації та проведенні матчу.

Під час перебування в приміщенні учасники, офіційні особи матчу та глядачі зобов’язані дотримуватись обмеження не більше однієї особи на 5 кв м площі приміщення для «зеленого» або «жовтого» рівня епіднебезпеки та не більше 1 особи на 10 кв м площі приміщення для «помаранчевого» або «червоного» рівня епіднебезпеки.

На стадіоні всі учасники футбольного матчу, крім футболістів, головних тренерів, бригади арбітрів на футбольному полі, коментаторів та відео асистентів арбітражу, зобов’язані використовувати респіратори або захисні маски.

Якщо матч проводять за участі глядачів — продаж квитків організовують з забезпеченням дистанції у 1,5 м між глядачами на трибунах.

Організатори забезпечують мінімальний контакт учасників та організаторів футбольних матчів.

Заклади громадського харчування організовують свою роботу відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (Постанова Головного державного санлікаря України від 02.06.2020 № 32).

Організатор матчу повинен забезпечити температурний скринінг глядачів, наявність дезінфекторів, організувати розподіл глядачів по секторах трибуни без скупчень.

Пресконференцію проводять у віртуальному режимі або з використанням учасниками конференції ЗІЗ. Кількість учасників пресконференції не повинна перевищувати однієї особи на 10 кв м приміщення.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
99

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26122

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
47953

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34229

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23189

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді