КМУ змінив карантинні обмеження «помаранчевої» зони

В «помаранчевій» зоні можна проводити масові (культурні, спортивні, розважальні, соціальні, релігійні, рекламні та інші) заходи та перевозити пасажирів громадським транспортом як у «зеленій» зоні епіднебезпеки.
КМУ змінив карантинні обмеження «помаранчевої» зони

КМУ на засіданні 16 вересня 2020 ухвалив ініційовані МОЗ зміни до постанови щодо встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу за підсумками засідання Уряду повідомив, що «червоний» рівень епіднебезпеки встановлюватимуть спільним рішенням Державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС у разі завантаженості більше 75 % ліжок у закладах охорони здоров’я регіону 5 днів підряд, або перевищення середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19 (випадків на 100 тис. населення за 14 днів) більше ніж у 5 разів.

Це може бути одномоментне закриття всіх сфер бізнесу або поступове обмеження певних сфер, які призводять до спалахів хвороби.

Тож будьте пильними та вносьте, за потреби, зміни до режиму роботи працівників:

Документ також передбачає, що рішення про заборону роботи освітніх закладів на територіях з «червоним» рівнем епіднебезпеки прийматимуть лише спільно Державна та регіональна комісії з питань ТЕБ та НС.

В адміністративних округах з «помаранчевим», «жовтим» та «зеленим» рівнями епіднебезпеки заборонять роботу шкіл у разі, коли на самоізоляцію через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 відправлено більше ніж 50 % класів.

☝ Як оформити самоізоляцію працівника

Видавайте наказ про дистанційну роботу: педагога, якщо в учня або студента підтвердять діагноз COVID-19, а його групу направлять на самоізоляцію і організують дистанційне навчання; працівника закладу освіти або педагога, який захворів на легку форму COVID-19 та перебуває на самоізоляції.

Не можна запровадити дистанційну роботу? Повідомте працівника, що він може отримати листок непрацездатності у зв’язку із самоізоляцією під медико-санітарним спостереженням.

У «помаранчевій» зоні зняли норму, яка забороняла перевезення громадським транспортом із не більше ніж 50% заповненістю посадкових місць, а закладах культури дозволили заповнювати зали на 50%.

image19

Окрім цього, в регіонах, де встановлено помаранчевий рівень епіднебезпеки, на вході до місць проведення заходів або на вході до закладів мають бути розміщені інформаційні матеріали, в яких зазначено площу закладу та максимально можливу кількість відвідувачів.

Олена Петровська

за матеріалами Урядового порталу

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27052

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50418

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34900

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23934

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді