Держпраці активно перевіряє підприємства за скаргами звільнених працівників

Перевірте, чи дотримуєтесь ви вимог законодавства про працю при звільненні працівників. Адже незаконно «ображений» працівник може поскаржитись в Управління. В такому разі перевірки не уникнути, а Держпраці обов’язково зверне увагу й на інші випадки порушення законодавства про працю.

Держпраці активно перевіряє підприємства за скаргами звільнених працівників

Наказ про виплату середнього заробітку у зв’язку із затримкою проведення розрахунку з працівником при звільненні

Управління Держпраці у Миколаївській області звітує про чергове інспектування роботодавця. Підставою для перевірки стало зверненням колишнього працівника. Під час контрольного заходу на підприємстві виявлено порушення роботодавця щодо здійснення повного розрахунку з працівником при звільненні. Зокрема, йому не була виплачена компенсація за дні невикористаної відпустки.

З метою усунення виявленого порушення інспектор праці склав припис. За порушення вимог законодавства про працю стосовно керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ч. 1 ч. 41 КУпАП.

Як проходять перевірки з праці під час карантину

Наразі Управління Держпраці отримало інформацію про виконання вимог припису. Колишній працівник отримав належні йому кошти.

Нагадаємо, що підприємству не уникнути перевірки, якщо до Держпраці поскаржиться працівник або особа, з якою неналежно оформили трудові відносини. Зважаючи на потужну інформаційну кампанію Держпраці, яка інформує працівників про можливість звернутися зі скаргою на дії роботодавця, можна припустити, що кожен «ображений» скористається такою можливістю.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнення директора товариства

Як оформити звільнення директора товариства, внести правильний запис до трудової книжки про звільнення директора, одержати зразки наказів про виконання обов’язків та про звільнення директора? Пропонуємо скористатися нашими порадами у цій статті
106470

Звільнення за переведенням на інше підприємство

Звільнення за переведенням на роботу на інше підприємство, крім згоди працівника, передбачає домовленість роботодавців. Про порядок звільнення у зв’язку з переведенням та про особливості такого звільнення під час воєнного стану читайте у цій статті
122696

Наказ про звільнення за прогул: зразок

Звільнення працівника на підставі пункту четвертого статті 40 КЗпП — за прогул — оформлюють відповідним наказом. Скачайте зразок наказу про звільнення за прогул без поважних причин, щоб дотримати вимог законодавства з праці та ДСТУ 4163:2020.
50604

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді