Кабмін підвищив посадові оклади на найнижчих посадах державної служби

Несуттєво підвищують оклади провідним спеціалістам та спеціалістам державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення.
Кабмін підвищив посадові оклади на найнижчих посадах державної служби


КМУ постановою від 09.10.2020 № 940 уніс зміни до постанови КМУ «Питання оплати праці працівників державних органів» від 18.01.2017 № 15 та підвищив розмір посадового окладу для державних службовців державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення:

  • провідного спеціаліста — до 4670 грн (було — 4230 грн);
  • спеціаліста до 4394 грн (було — 4204 грн).

Підвищення настільки незначне, що посадовий оклад залишається нижчим мінімальної зарплати.

Також КМУ вніс зміни до Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2017 № 640 (далі — Порядок).

Не визначатимуть результати виконання завдань, не затверджуватимуть висновок, якщо на дату прийняття наказу (розпорядження) про визначення результатів виконання завдань державний службовець, окрім раніше визначених випадків, перебуватиме у відпустці без збереження для догляду за дитиною віком до 14 років на період оголошення карантину на відповідній території (п. 3-1 ст. 25 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР).

Також Кабмін уточнив, для яких держслужбовців завдання і ключові показники на поточний рік визначають у січні — вересні цього року. В цей період визначають завдання і ключові показники в разі:

  • призначення (переведення) на посаду державної служби;
  • виходу на роботу після відсутності на службі у випадках, передбачених абзацами третім — п’ятим пункту 14 Порядку;
  • поновлення на посаді державної служби.

Як і раніше, завдання і ключові показники визначають протягом десяти робочих днів після призначення (переведення) або виходу на роботу.

КМУ додатково змінив додатки до Порядку:

  • Критерії визначення балів (дод. 4 до Порядку);
  • Результати виконання завдань держслужбовцем, який займає посаду держслужби категорії «Б» або «В» (дод. 8 до Порядку).

Ольга Догадіна,

провідний експерт Експертус: Кадри

Посадові оклади на найнижчих посадах державної служби підвищено! Що думаєте з цього приводу? ????

Опубліковано Гаряча Лінія Кадровика Понеділок, 19 жовтня 2020 р.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5741

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23579

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102611

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді