Про працевлаштування осіб з інвалідністю за 2020 рік звітуватимемо за новою формою

Підприємства, установи, організації, фізичні особи, що використовують найману працю, в яких за основним місцем роботи працює вісім і більше осіб, щороку подають звіт до 01 березня до Фонду соцзахисту інвалідів. Звіт за 2020 рік надаватимемо в лютому 2021-го вже за новою формою № 10-ПОІ (річна).

Про працевлаштування осіб з інвалідністю за 2020 рік звітуватимемо за новою формою

♿️ Калькулятор розрахунку нормативу для працевлаштування осіб з інвалідністю

Наказ Мінсоцполітики «Про затвердження форми звітності № 10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкції щодо її заповнення» від 27.08.2020 № 591 зареєстровано в Мін’юсті 13.10.2020 р. за № 1007/35290.

Зі звіту за 2020 рік починає діяти нова форма звіту та Інструкція з її заповнення.

Нагадаємо — у новій формі звіту уточнили дані про найменування та місцезнаходження роботодавців, ввели розподіл працівників за віком, статтю та місцем проживання — у місті чи в селі, та замінили слово «інвалід» на «особа з інвалідністю».

Докладно про те, як заповнити новий звіт 10-ПОІ, — читайте в журналі «Кадровик-01» та системі Експертус: Кадри.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Подання до ТЦК та СП списку громадян, що підлягають приписці до призовних дільниць: порядок та зразок

Щороку до 1 грудня усі підприємства зобов’язані подавати до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК та СП) списки працівників, які підлягають приписці до призовних дільниць. Кого включати в такий список та інші вимоги до подання, — читайте у статті.
37168

Кадрові звіти — 2023

Звіти, які потрібно готувати кадровику у 2023 році, дещо змінилися. Наші експерти уже актуалізувати зведену таблицю кадрових звітів 2023.
31813

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді