Як вберегтись від ковіду на роботі — настанови від Держпраці

Донесіть меседж Управління до працівників, підрядників та клієнтів. Дотримання правил безпеки під час коронакризи допоможе не тільки зберегти здоров’я, а й запобігти зупиненню виробництва.

Як вберегтись від ковіду на роботі — настанови від Держпраці

Працівник захворів на COVID-19✔️Інструкція для кадровика

Управління Держпраці у Рівненській області нагадало про життєву необхідність дотримання рекомендацій щодо запобігання поширення ковіду, а саме:

  • працівники та роботодавці мають відповідально ставитись до власного здоров’я та здоров’я оточуючих. Захворіли – залишайтеся вдома!
  • Керівнику потрібно забезпечити недопущення перебування на робочому місці працівників із симптомами гострої респіраторного захворювання.

Найпоширенішими симптомами є головний біль, кашель, лихоманка та утруднене дихання, в деяких випадках – діарея або кон’юнктивіт, відсутність смаку та нюху.

Запорука успішного лікування — вчасне діагностування. Оскільки за симптомами коронавірус нічим не відрізняється від інших вірусних хвороб особливо, якщо працівник протягом останніх 14 днів (до виникнення зазначених симптомів) контактував із особою, в якої було підтверджено лабораторним методом COVID-19, важливо відразу попередити про це сімейного лікаря.

Нагадайте працівникам, що переважає контактний шлях зараження. Коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці) після доторкання до поручнів, ручок дверей тощо.

Вірус не циркулює у повітрі. Він не здатний переміщатись на далекі відстані, тому відстань – це гарантія безпеки (1,5-2 м). За можливості, слід уникати великих скупчень людей. Якщо захворіли — залишайтесь вдома і зверніться до сімейного лікаря.

Обов’язково використовуйте маску, якщо:

  • захворіли і маєте респіраторні симптоми (кашель, нежить і т.ін.) ;
  • перебуваєте в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті, місцях великого скупчення людей.

Як зобов’язати персонал носити маски на роботі

Правила використання маски:

  • вона має покривати ніс і рот;
  • вона має прилягати щільно, без відступів по краях;
  • захисну маску потрібно міняти, щойно вона стане вологою або через чотири години;
  • не чіпайте зовнішню частину маски руками, а якщо доторкнулись, помийте руки з милом чи обробіть спиртовмісним антисептиком (вміст спирту має бути 60-80%);
  • не використовуйте маску повторно.
У пригоді стануть лайфхаки, як носити маску з комфортом

    Бережіть себе та свій колектив, адаптуйте режим роботи підприємства під умови сьогодення. Допоможуть у цьому консультації:

    Особливості трудових договорів із сумісниками

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Словник кадровика

    Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
    58

    Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

    У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
    25800

    Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

    У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
    46193

    Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

    У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
    33741

    Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

    У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
    22660

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді