Цифрограм можна прикріпити до резюме: які переваги для HR-менеджера та кандидата на посаду

Цифрограм можна прикріпити до резюме: які переваги для HR-менеджера та кандидата на посаду


Відтепер е-сертифікат національного тесту на цифрову грамотність для громадян «Цифрограм» можна прикріпити до резюме на robota.ua

Цей сертифікат засвідчує:

  • загальний рівень цифрової грамотності;
  • загальну кількість набраних балів після відповіді на 90 запитань;
  • кількість балів по кожній із сфер компетентностей базових знань та навичок із цифрової грамотності.

У сертифікаті зазначається успішність у 6 сферах, а саме:

  1. Основи комп’ютерної грамотності.
  2. Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.
  3. Створення цифрового контенту.
  4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.
  5. Безпека у цифровому середовищі.
  6. Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

Отримати сертифікат можна на платформі Дія.Цифрова освіта.

Мінцифри та robota.ua закликають використовувати сертифікат під час працевлаштування в якості підтвердження володіння цифровою грамотністю.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила, що сертифікат відображає реальний рівень знань і навичок, адже тестування підготовлено на основі європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.

На сайті robota.ua пошукачі роботи можуть додати сертифікат до резюме, а роботодавці — бачити сертифікат Цифрограму при пошуку резюме та знаходити лише тих кандидатів, які мають такий сертифікат.

Генеральний директор robota.ua Микола Михайлов зауважив:

«Ми додали таку можливість для пошукачів роботи на сайті robota.ua, тому що сертифікат Цифрограму характеризується комплексним систематизованим підходом до різних складових цифрової компетентності. Подібні сертифікати є поширеною практикою в європейських країнах».

Після обрання гідного кандидата не забудьте оформити його на роботу відповідно до законодавства. Перевірки Держпраці тривають. Роботодавцям-порушникам неодмінно доведеться відповісти за підміну трудових відносин цивільно-правовими угодами, встановлення незаконного «стажування».

За матеріалами Мінцифри

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9386

Причетність кадровика до проведення атестації робочих місць за умовами праці

Атестація робочих місць за умовами праці: для чого проводиться, чи забезпечує кадрова служба підприємства її проведення та чи можна відтермінувати в умовах воєнного стану. На ці запитання знайдете відповіді у статті.
4673

Формування кадрового резерву на підприємстві

Як правильно сформувати кадровий резерв, а потім ефективно працювати з резервістами? Покроковий алгоритм допоможе вирішити ці завдання, а також сприятиме покращенню процесу відбору персоналу при переведенні на інші посади, навчанні працівників новим професіям, методам праці, технологіям.
18136

Мотивація працівників у 2020 році

Мотивація працівників в сучасних умовах — одне із найважливіших завдань HR-менеджерів та кадровиків. Для того щоб правильно мотивувати до роботи підлеглих, керівник має насамперед добре розуміти людську природу. Пропонуємо вам 12 ідей, які допоможуть надихнути персонал на плідну роботу у 2020 році. Не відкладайте на потім, адже рік вже розпочався.
13794

«А що, якби ваша професія зникла?», або 5 нестандартних запитань для співбесіди

Стандартними анкетами не обійтися, щоб зрозуміти, що рухає людиною. Але вдало підібрані та вчасно поставлені неочікувані запитання допоможуть побачити кандидата з потрібного ракурсу. Нестандартні запитання не передбачають правильних чи неправильних відповідей, а дають кандидату можливість розкритися. Приклади таких запитань з коментарями психологів та фахівців з оцінки персоналу — у статті.
1396

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді