Статті за темою Управління персоналом

Калькулятор кількості кадровиків
Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9386
Причетність кадровика до проведення атестації робочих місць за умовами праці
Атестація робочих місць за умовами праці: для чого проводиться, чи забезпечує кадрова служба підприємства її проведення та чи можна відтермінувати в умовах воєнного стану. На ці запитання знайдете відповіді у статті.
4673
Формування кадрового резерву на підприємстві
Як правильно сформувати кадровий резерв, а потім ефективно працювати з резервістами? Покроковий алгоритм допоможе вирішити ці завдання, а також сприятиме покращенню процесу відбору персоналу при переведенні на інші посади, навчанні працівників новим професіям, методам праці, технологіям.
18136
Мотивація працівників у 2020 році
Мотивація працівників в сучасних умовах — одне із найважливіших завдань HR-менеджерів та кадровиків. Для того щоб правильно мотивувати до роботи підлеглих, керівник має насамперед добре розуміти людську природу. Пропонуємо вам 12 ідей, які допоможуть надихнути персонал на плідну роботу у 2020 році. Не відкладайте на потім, адже рік вже розпочався.
13794
«А що, якби ваша професія зникла?», або 5 нестандартних запитань для співбесіди
Стандартними анкетами не обійтися, щоб зрозуміти, що рухає людиною. Але вдало підібрані та вчасно поставлені неочікувані запитання допоможуть побачити кандидата з потрібного ракурсу. Нестандартні запитання не передбачають правильних чи неправильних відповідей, а дають кандидату можливість розкритися. Приклади таких запитань з коментарями психологів та фахівців з оцінки персоналу — у статті.
1396
Два легальні способи увільнити від роботи працівника, що захворів
Пік грипу на ГРВІ припадає саме на зимовий період. Від цих хвороб не застрахований, на жаль, ніхто. Зчаста трапляється, що хвороба застає зненацька — в розпал робочого дня. Зволікати не можна, адже це загрожує ускладненнями. Пропонуємо два способи, як увільнити від роботи працівника, що захворів посеред робочого дня.
8934
Воєнний стан в Україні 2018, трудова повинність, мобілізація 2018: що має знати кадровик
В Україні запроваджений воєнний стан з 26.11.2018. Оголошення воєнного стану — це не оголошення війни. Мета воєнного стану — забезпечити оборону і за потреби дати відсіч збройній агресії. Ознайомтеся з правовими засадами воєнного стану. Скористайтеся настановами для кадрових служб
23614
Як налагодити взаємодію між кадрами та бухгалтерією, або Камасутра для кадровика
Звичайно, я могла вдатися до того вихолощеного і досить таки прісного професійного лексикону й написати щось на кшталт «Кросс-функціональна взаємодія як інструмент оптимізації бізнес-процесів кадрової та бухгалтерської служб». Цим би засвідчила не тільки володіння темою, але і трендове знання термінів як-от Soft Skills, Hard Skills та навіть стейкхолдер.
9507
Методи відбору кандидатів
Підбір кандидатів є основою для наступного етапу — відбору майбутніх працівників організації. Після створення групи кандидатів достатньої кількості необхідно провести відбір кращого або кращих з них. Методи або інструменти відбору сформувалися протягом десятиліть роботи менеджерів з персоналу.
5648
Методи залучення кандидатів на вакантні посади
Визначив вимоги до кандидата (у формі опису посади, кваліфікаційної карти, карти компетенцій або іншого документа), служба персоналу може приступити до реалізації наступного етапу — залучення кандидатів, — основне завдання якого — створення досить великого списку кваліфікованих кандидатів для подальшого відбору.
3281