Як оцінити службову діяльність держслужбовця, з яким уклали контракт на час карантину

Умови контракту, укладеного на час карантину, можна конкретизувати та доповнити

Як оцінити службову діяльність держслужбовця, з яким уклали контракт на час карантину

НАДС у роз’ясненні «Щодо оцінювання результатів службової діяльності державного службовця, призначеного на посаду з укладанням контракту про проходження державної служби на період дії карантину та визначення завдань відповідно такого контракту» від 23.12.2020 № 124 нагадує, що в жовтні-грудні держоргани оцінюють результати діяльності всіх осіб, які обіймають посади держслужби, в т. ч. тих, з якими підписали контракт на час карантину.

Як призначати держслужбовців під час карантину

Щоб оцінити службову діяльність держслужбовців, з якими уклали контракти на час карантину, їм визначають завдання за встановленою формою i у відповідній кількості у грудні року, що передує звітному, aбo протягом десяти робочих днів після призначення (переведення) (п. 12 Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2017 № 640).

За умовами контракту держорган зобов’язаний визначати особі щомісяця не менше двох завдань із ключовими показниками результативності, ефективності та якості, а також в який строк ïx виконати (п. 6 Типового контракту про проходження державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою КМУ від 22.04.2020 № 290, далі — Типовий контракт).

Типовий контракт не визначає форму завдань та порядок, як держслужбовцю звітувати про їх виконання.

Коли зміст договору визначають на основі типового, сторони не можуть відступати від змісту типового договору, але мають право конкретизувати його умови (ст. 179 Господарського кодексу).

Контракт — це особлива форма трудового договору, в якому строк його дії, права, обов’язки i відповідальність сторін, умови матеріального забезпечення та організації праці працівника, умови розірвання договору, в т. ч. дострокового, можуть встановлювати угодою сторін (ч. 3 ст. 21 КЗпП).

Таким чином, умови контракту, укладеного на час карантину на основі Типового контракту, можна конкретизувати та доповнити необхідними положеннями.

Суб’єкт призначення aбo інша уповноважена особа під час підготовки проєкту контракту може визначити:

  • обсяг завдань;
  • форму та строки визначення завдань;
  • порядок та умови ïx виконання держслужбовцем.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами НАДС

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64415

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40384

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
566522

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44447

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43599

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді