Нардепи провалили скасування переходу на літній час, але Кабмін може зробити це і без депутатів

Підстава для переходу на літній і зимовий час — постанова КМУ «Про порядок обчислення часу на території України» від 13.05.1996 № 509 (далі — Постанова № 509)

Нардепи провалили скасування переходу на літній час, але Кабмін може зробити це і без депутатів

У наступну неділю ранок прийде на одну годину раніше, ніж зазвичай. Врахуйте весняне переведення годинника у графіку роботи і табелі обліку використання робочого часу.

ВР на засіданні 19 березня 2021 року не змогла прийняти у другому читанні Закон України «Про обчислення часу в Україні» (законопроект від 09.10.2020 № 4201, далі — Законопроект № 4201).

«Кабмін може скасувати перехід на літній час, який має відбутися 28 березня» — зазначила в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» нардеп Роксолана Підласа.

Вона пояснила, що автори законопроекту № 4201 мають намір запропонувати такий варіант. Теоретично, уряд може скасувати постанову № 509, якщо на те буде політична воля.

Доопрацьовувати законопроект № 4201 будуть щонайменше два тижні, тому ВР повернеться до нього вже після 28 березня.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
144

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27037

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50339

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34878

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23906

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді