МОЗ розробив зміни до деяких постанов КМУ щодо роботи Електронного реєстру листків непрацездатності

Проект перебуває на розгляді в Кабміні

МОЗ впровадить електронні лякарняні листки

МОЗ працює над впровадженням електронних листків непрацездатності. Головна мета такого сервісу – спростити життя пацієнтам та лікарям.

Листок непрацездатності: від отримання до оплати

Розробкою відповідного функціоналу МОЗ займається спільно з Мінсоцполітики, НСЗУ, ФСС, ПФУ, а також ГО «Разом проти корупції», МБО «Фонд Східної Європи».

«Наше завдання – не просто перевести той чи інший документ в електронну форму. Ми хочемо, щоб листки непрацездатності стали елементом електронної системи охорони здоров’я і були доступні у всіх реєстрах. Щоб пацієнтові не потрібно було носити його із собою і видруковувати. До того ж це побудова ефективніших процесів, що мінімізують корупційні ризики видачі необґрунтованих лікарняних, зменшать навантаження на лікарів і спростять процес отримання страхових виплат», – зазначив Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я України.

За словами заступника міністра, МОЗ уже розробив зміни до деяких постанов Кабміну щодо роботи Електронного реєстру листків непрацездатності. Наразі проект акта перебуває на розгляді в Кабміні, тому найближчим часом очікується позитивний розгляд.

Оформлення листка непрацездатності при тривалій непрацездатності

У перший період електронні лікарняні будуть існувати паралельно з паперовими. На практиці електронний листок непрацездатності передбачає розмежування зон відповідальності медичної сторони та соціальної (щодо питань страхових виплат).

«Насамперед ми хотіли спростити роботу лікарів і пацієнтів, адже листок непрацездатності може формуватися не лише у випадках хвороби. Є ще низка випадків, відповідно до яких особа має право на тимчасову непрацездатність згідно з законодавством України, наприклад, у разі усиновлення дитини. Запуск електронних лікарняних із повною інтеграцією в електронну систему охорони здоров’я – це революційний сервіс, який спростить життя пацієнтам і лікарям», – наголосив Ярослав Кучер.

За матеріалами МОЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46107

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33698

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді