До 1 жовтня триває приймання повторних заявок на виплати для ВПО

Хто може подати заявку повторно? Куди звертатися? Як швидко надійдуть гроші?

ukr.jpg

Всі внутрішні переселенці, які намагалися оформити державну допомогу до 30 квітня через застосунок "Дія", але не отримали її, мають можливість все ж таки отримати належну допомогу.

Як надати відпустку без збереження зарплати працівнику, який виїхав за межі території України або набув статусу ВПО

Для цього потрібно:

  • до 1 жовтня цього року прийти особисто до органу соцзахисту та написати ще одну заяву;
  • або ж надіслати таку заяву поштою.

При цьому необхідно зазначити номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) або персональні дані одержувача, та підтвердити факт подання через додаток "Дія" попередньої заяви, що була ще навесні (наприклад скріншот). Протягом 10 днів з надходження заяви буде призначена допомога.

Відповідне рішення Уряд прийняв 19 серпня, яке стало результатом ініціативи Мінреінтеграціі.

info.jpg

За матеріалами Урядового порталу

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47136

Матеріальна допомога на оздоровлення

Матеріальна допомога на оздоровлення – перевага окремих категорій працівників. Кому та як оформити матеріальну допомогу на оздоровлення у 2023 році? У чому полягає матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бюджетних установ? Чи виплачувати одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення під час воєнного стану? Експерти підготували відповідь на ці та інші питання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення.
105460

Заява на матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення на законодавчому рівні регламентовано тільки для підприємств державної форми власності. Недержавні підприємства можуть врегулювати це питання у колдоговорі.
105272

Трудові гарантії донорам

Якщо працівник здає кров, кадровик не залишиться осторонь. По-перше, це соціально важлива справа, а добрі справи заслуговують на підтримку. По-друге, закон зобов’язує роботодавця забезпечити донору гарантії.
6316

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді