Релокація бізнесу: 78% переміщених підприємств поновили роботу

У Раді заявили, що переміщення створило тисячі нових робочих місць

image31

Як оформити переміщення

Система релокації, яку влада ініціювала на початку повномасштабного вторгнення росії, показала свій результат. Так, за словами голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, завдяки цій програмі збережено приблизно 35 тисяч робочих місць. 

Зокрема, з небезпечних регіонів врятовано вже 772 підприємства. Понад три чверті з них вже поновили роботу (це 605 об'єктів). 

Водночас до транспортування готується ще 261 суб'єкт господарювання. А 634 підприємства вже відмовилися від переїзду завдяки просуванню ЗСУ та деокупації територій. 

У Верховній Раді відзначили, що завдяки релокації не лише збереглися попередні робочі місця, а й з'явилися сім тисяч додаткових вакансій. Обсяг сплачених релокованми підприємствами податків становить понад мільярд гривень. 

До процесу транспортування підприємств до більш безпечних регіонів були залучені «Укрзалізниця», «Укрпошта», Фонд державного майна України.

За матеріалами Верховної Ради України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді