6 травня Харківська, Хмельницька та Чернігівська області виходять з червоної зони епідемічної небезпеки

В областях спостерігається стійке покращення епідемічної ситуації, – Віктор Ляшко

6 травня Харківська, Хмельницька та Чернігівська області виходять з червоної зони епідемічної небезпеки

6 травня на території Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС 5 травня.

Як повернути працівників на роботу після послаблення карантину

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в областях спостерігається стійке покращення епідемічної ситуації, зокрема, зменшується щотижнева кількість нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

«Завантаженість ліжок як в Хмельницькій, так і в Чернігівській областях не перевищує 65% і знаходиться на рівні 45%. Рівень госпіталізації в двох областях менше 60 осіб на 100 тисяч населення. Динаміка рівня госпіталізації має мінусові показники. Коефіцієнти виявлення нових випадків також показують, що ці дві області можна виводити з червоного рівня», - зазначив Віктор Ляшко і додав, що в Хмельницькій області буде встановлено жовтий рівень епідемічної небезпеки, а в Чернігівській області через незначне перевищення епідпорогу по грипу - помаранчевий рівень.

Як припинити простій після послаблення карантину

Віктор Ляшко підкреслив, що ситуація в Харківській області також покращилась, і показники дозволяють перевести регіон з червоного в жовтий рівень епідемічної небезпеки. Разом з тим, Харківська ОДА повинна вжити заходів щодо додаткового забезпечення ліжок з киснем.

Головам ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема, на рівні ОТГ, та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення COVID-19.

За матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46123

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33712

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22635

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді