Профнавчання для публічних службовців: Кабмін запровадив зміни

До програм навчання, зокрема, додали вивчення іноземної мови та права людини

image29

Як оформити та оплатити підвищення кваліфікації працівників

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.  

Так, оновлення передбачає збільшення переліку міжнародних провайдерів, які можуть надавати освітні послуги у галузі професійного навчання. Тепер це можуть робити не лише організації, що реалізують програми міжнародної технічної допомоги, а й інші установи (міжнародні та іноземні), що запропонують цікавий освітній контент для публічних службовців.

До охоплення загальних програм підвищення кваліфікації додали питання забезпечення прав і свобод людини, застосування міжнародного гуманітарного права в умовах збройного конфлікту, забезпечення післявоєнного відновлення та розвитку України.

Для надзвичайних обставин тепер передбачено загальну норму щодо частки самоосвіти (становить не більш ніж 0,5 кредиту ЄКТС). Такими надзвичайними обставинами є, наприклад, надзвичайний або воєнний стан, надзвичайна ситуація, карантин.

Крім того, тепер вивчення або удосконалення рівня володіння іноземною мовою, необхідною для професійної діяльності публічного службовця, також вважатиметься підвищенням кваліфікації. Це може бути і навчання на освітніх веб-платформах, і проходження мовних курсів, і визначення рівня володіння мовою. 

Зауважимо, термін подання державними органами НАДС інформації про потреби в професійному навчанні за результатами узагальнення індивідуальних програм триває до 1 лютого.

За матеріалами Національного агентства України з питань державної служби

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
69

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25835

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46378

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33802

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22712

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді