Діє нова форма повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва

Тепер її подають за місцем провадження господарської діяльності

Діє нова форма повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва

Для того, щоб отримати і виплатити працівникам допомогу з часткового безробіття, підприємство, яке зупинило чи скоротило свою діяльність, письмово повідомляє ЦЗ про можливе зупинення (скорочення) виробництва.

Нову форму повідомлення затверджено наказом Мінсоцполітики «Про затвердження форми повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва» від 23.04.2021 № 858.

Повідомлення подають роботодавці незалежно від їх форми власності, організаційно-правової форми та підпорядкування, діяльність яких пов'язана з виробництвом продукції не пізніше дати початку зупинення (скорочення) виробництва та зазначають дату, причину та орієнтовну тривалість зупинення (скорочення) виробництва.

Простій на підприємстві: оформлення, оплата, припинення

На відміну від попереднього, роботодавці подаватимуть повідомлення за місцем провадження їх господарської діяльності. У самій формі зазначатимуть і місце провадження діяльності, і місцезнаходження роботодавця за даними ЄДР.

Нова форма повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва діє з 28 травня 2021 року. З цієї ж дати втратив чинність наказ Мінсоцполітики «Про затвердження форми повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва» від 1.03.2013 № 136.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27059

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50442

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34919

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23954

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді