Як діяти, якщо заброньований працівник отримав повістку?

У ЗСУ пояснили, як запобігти таким ситуаціям

image16

Новий порядок військового обліку: 11 ключових змін для роботодавців

Штаб командування Сухопутних військ Збройних Сил України пояснив, що робити військовозобов’язаним, які мають бронь, у разі вручення повістки.

Зазначимо, бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування (якщо бронювання необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (якщо бронювання необхідне для виконання встановлених мобілізаційних завдань);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (порядок визначення таких підприємств встановлюються Кабміном).

Ч. 1 ст. 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» передбачає, що такі особи не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві. 

Документи, які засвідчують бронювання від призову по мобілізації, потрубно завжди мати при собі — якщо їх пред’явити, повістку не вручать. Але, якщо її все ж таки вручили, потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і вже там надати усі необхідні документи. Тоді повістку зможуть анулювати.

За матеріалами АрміяInform

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
2116

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді