Частка військовозобов'язаних та мобілізовані працівники — роз'яснення експерта

Чи слід зважати на кількість мобілізованих осіб, обчислюючи відсоток для бронювання?

Експертка з кадрових питань Ірина Житкова пояснила, чи впливає на розрахунок військовозобов'язаних кількість мобілізованих.  

image44

Чи враховувати мобілізованих при обчисленні відсотка військовозобов’язаних на підприємстві для бронювання

Громадян України, яких призвали чи прийняли на військову службу, виключають із військового обліку. Тому працівники, які проходять військову службу, є військовослужбовцями, а не військовозобов’язаними. Детальніше про цю процедуру ви можете дізнатися у консультації

Тож у Довідці про кількість військовозобов’язаних, які працюють на підприємстві (Додаток 2 до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 27.01.2023 № 76) мобілізованих працівників до кількості військовозобов’язаних не слід включати.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Відпустки — 2024», який відбудеться 20 червня. Спікер — шеф-редактор Експертус Кадри Ірина Житкова

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Відпустки — 2024

шеф-редактор Експертус Кадри

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий облік

Ведення військового обліку — обов'язкова умова діяльності підприємства будь-якої форми власності. Порядок військового обліку до цього часу викликає низку питань у зв’язку з динамічністю законодавства у цій сфері. Матеріал стане вашим путівником під час організації військового обліку на підприємстві з нуля, адже містить усі головні, як законодавчі, так і практичні положення про військовий облік для ведення обліку військовозобов'язаних
24637

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
9295

Наказ про стан військового обліку

Складіть наказ про стан військового обліку на підприємстві 2023 рік і завдання з військового обліку на 2024 рік за зразком від наших експертів.
47403

План роботи з військового обліку на 2024 рік

Складіть план роботи з військового обліку 2024 за зразком. Так зможете відслідковувати обов’язкові заходи з військового обліку, а також упорядкуєте свою роботу.
17620

Відомість до ТЦК про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки, а також про громадян, які працюють на підприємстві, в установі та організації на таких транспортних засобах і техніці

Керівники підприємств мають подавати до ТЦК за місцем знаходження щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах на таких транспортних засобах і техніці.
46533

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді