На Закарпатті свідомий автоперевізник оформив трудові відносини з водіями

Позитивні результати від інформаційно-роз’яснювальних заходів Держпраці

На Закарпатті свідомий автоперевізник оформив трудові відносини з водіями

На автодорогах Закарпаття щомісяця проходять інформаційно-роз’яснювальні рейди за участі представників управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки та Нацполіції області. Головна мета рейдового моніторингу – профілактика правопорушень.

Як проходять перевірки з праці під час карантину

Автоперевізникам нагадують вимоги законодавства з питань праці, зокрема щодо офіційного працевлаштування, безпеки дорожнього руху, охорони праці та наголошують на важливості вжиття відповідних заходів щодо усунення виявлених порушень.

Такі заходи є досить дієвими, оскільки чимало суб’єктів господарювання (автоперевізників) прислуховуються до порад представників контролюючих органів і виправляють певні недопрацювання.

Трудовий договір чи договір підряду: як зробити вибір, щоби не наразитися на штраф

На Хустщині головні держінспектори Управління Держпраці у складі робочої групи моніторили ситуацію на автодорозі при в’їзді в село Іза.

У ході рейду посадовці поспілкувалися і з трьома водіями, які здійснювали перевезення працівників на одне з берегівських підприємств. Як зізналися самі водії, вони працюють на підприємця зі Львівщини, але офіційно трудових договорів зі своїм роботодавцем не укладали.

На підставі отриманої інформації, фахівці Управління Держпраці розпочали збір та аналіз відомостей, щоб усунути порушення трудового законодавства суб’єктом господарювання, де був зафіксований факт використання незадекларованої праці, проте автоперевізник не став чекати візиту держінспекторів праці та оформив зі своїми працівниками трудові відносини в установленому законодавством порядку.

Таким чином, за сприяння Управління Держпраці, троє осіб легально працевлаштувалися.

За матеріалами Держпраці

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
148

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27072

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50524

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34931

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23975

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді