Як направити повідомлення до ТЦК, якщо номеру в держреєстрі військовозобов'язаних ще немає? Відповідають експерти

В такій ситуації є спосіб убезпечити себе та довести виконання обов'язків

Як направити повідомлення до ТЦК, якщо номеру в держреєстрі військовозобов'язаних ще немає? Відповідають експертиПояснення надали юрист із трудового права, сертифікований експерт із військового обліку Юлія Видиборець та начальник групи організації бронювання військовозобов'язаних мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Андрій Бобков.

Як вчинити, якщо ТЦК не приймає повідомлення без номера в ЄДРВ

Інформацію до повідомлення про зміну облікових даних (далі — Повідомлення) вносять, зокрема, на підставі військового-облікового документа. На сьогодні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК) ще не мали можливості внести реєстраційний номер облікового запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі — ЄДРВ) до військово-облікових документів всіх працівників.

Але це в жодному разі не має бути причиною, що перешкоджає роботодавцю подати Повідомлення у строки, визначені Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженим постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487 (далі — Порядок).

Проте, можливо, ТЦК відмовлятиметься прийняти Повідомлення без номера в ЄДРВ. Як чинити в такому разі та підтвердити дотримання строків повідомлення, пояснюємо у консультації.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
448

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57476

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
61401

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283161

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді