З 30 липня діють зміни до Положення про атестацію педпрацівників закладів освіти сфери культури

Зміни спрощують атестацію та вдосконалюють якість оцінювання роботи педпрацівників

З 30 липня діють зміни до Положення про атестацію педпрацівників закладів освіти сфери культури

Положення про атестацію педпрацівників закладів освіти сфери культури привели у відповідність до постанови КМУ «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» від 21.08.2019 № 800, якою визначені правила проходження підвищення кваліфікації та вимоги до її обсягу для різних категорій педпрацівників. Мінімальний обсяг підвищення кваліфікації для проходження педпрацівниками чергової атестації сумарно становитиме:

  • у 2021 році - 2 кредити ЄКТС (60 годин);
  • у 2022 році - 3 кредити ЄКТС (90 годин);
  • з 2023 року - 4 кредити ЄКТС (120 годин).

Атестація працівників

Педпрацівник за бажанням подаватиме документи в паперовому вигляді, не скануючи їх. Вимогу надсилати електронну версію заяви та атестаційних документів у паперовій формі виключили, хоча можливість подати документи в електронному вигляді зберегли.

Термін проведення атестації для закладів і установ продовжили з 30 жовтня до 5 листопада. Строк підготовки атестаційних листів і відправки протоколів до закладів для органів управління збільшили з 7 до 15 днів. Відтак атестаційні комісії матимуть більше часу, щоби оформити документи і не порушувати визначені строки.

Оплату праці працівників з урахуванням результатів атестації здійснюватимуть відповідно до законодавства.

У критеріях на відповідність посаді вилучили показник відвідування засідань педагогічних рад, а показник наявності конфліктів замінили на упередження фактів булінгу.

Аби отримати вищу кваліфікаційну категорію, педпрацівник вибиратиме один критерій з переліку. Звання «старший викладач» присвоюватимуть за критеріями, з яких педпрацівник вибиратиме три.

Зміни до Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури, затвердженого наказом Мінкультури від 12.07.2018 № 628 унормовує наказ Мінкультури та інформполітики «Про внесення змін до наказу Міністерства культури України від 12 липня 2018 року № 628» від 21.05.2021 № 354.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27121

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50728

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34994

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді