Відпустки та виплати військовим: Рада підтримала зміни

Депутати підтримали законопроєкт у першому читанні

Відпустки та виплати військовим: Рада підтримала зміниВерховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт № 9342 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану. Документ передбачає збільшення терміну відпусток для військових, а також підвищення виплат для курсантів, строковиків та тимчасово непридатних військових.

Гарантії на час військової служби

Проєкт закону передбачає, що військовослужбовці під час воєнного стану зможуть використовувати щорічної відпустки (з можливістю поділу на частини) тривалістю 30 календарних днів та додатково зможуть піти у відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин тривалістю до 10 календарних днів. Сьогодні ж загальна тривалість відпочинку для військових становить 10 днів.

Законопроєкт передбачає, що відпустка надаватиметься, якщо одночасно відсутні не більш ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу. При наданні відпусток не враховуватиметься час для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад (проте не більш ніж дві доби в одну сторону).

Що ж до виплат, то законопроєкт запроваджує додаткову винагороду у розмірі 6000 грн військовослужбовцям строкової військової служби та військовослужбовцям, які отримали травму під час бойових дій.

Курсантам хочуть встановити щомісячну додаткову винагороду у 2350 грн.

За матеріалами Судово-юридичної газети

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізований працівник вступає на військову службу за контрактом: дії роботодавця

Нині чимало працівників після мобілізації продовжують військову службу за контрактом. Роботодавцям необхідно добре розумітися, яким гарантіями необхідно забезпечити таких працівників.
9754

Гарантії щодо збереження робочого місця (посади) і середнього заробітку у разі виконання військового обов’язку

Законодавством встановлено категорії працівників, які мають гарантії щодо збереження робочого місця (посади) і середнього заробітку у разі виконання військового обов’язку
35714

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді