Уряд затвердив положення про ліцей

У ліцеї учні отримають профільну середню освіту

Уряд затвердив положення про ліцей

КМУ затвердив Положення про ліцей (далі — Положення) постановою від 11.10.2021 № 1062.

Рівні освіти

Положення визначає основні засади діяльності ліцеїв. Його дія не поширюється на заклади спеціалізованої освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти та заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої чи вищої освіти, які провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти.

Ліцей, залежно від засновників, може бути державним, комунальним, приватним чи корпоративним.

Як правильно називати посади вчителів школи

Засновники приймають рішення утворити, реорганізувати, ліквідувати або перепрофілювати ліцей, затверджують його статут, а також у випадках, визначених законом, укладають засновницький договір.

Завдання ліцею, зокрема, — виявити та розвинути індивідуальні здібності учнів, які допоможуть досягти результатів у навчанні та прогресу в розвитку, необхідних для подальшого отримання освіти.

Як перевести вчителів-пенсіонерів та керівників закладів освіти на строкові трудові договори

Структуру і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначає педрада ліцею у межах часу, передбаченого його освітньою програмою.

Учні ліцею зможуть отримати базову, профільну середню освіту за очною (денною, вечірньою), заочною, дистанційною, мережевою, екстернатною, сімейною (домашньою) формами чи формою педагогічного патронажу.

Керує ліцеєм директор. Його обов’язки визначають Закони України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», засновники, установчі документи ліцею, колективний договір та строковий трудовий договір.

Директора ліцею обирають, призначають на посаду та звільняють з посади відповідно до законодавства та умов його трудового договору.

Також Положення про ліцей містить інформацію:

  • про організацію освітнього процесу та оцінювання результатів навчання;
  • про органи управління та самоврядування ліцею.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
169

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27256

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51201

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35168

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24167

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді