Реєстр медпрацівників для звільнених територій: запуск електронної бази даних

Проєкт впроваджують кілька відомств на чолі з МОЗ

Реєстр медпрацівників для звільнених територій: запуск електронної бази данихКабінет Міністрів запустить електронний реєстр медичних працівників для роботи на деокупованих територіях.

Наразі в уряді вже погодили питання, що стосувалися формування кадрового резерву і визначили важливу роль цифровізації у цьому процесі.

Передбачається, що користувачами цієї електронної системи будуть працівники, які пройшли попередню реєстрацію та яких зарахували до такого кадрового резерву. Кожен користувач матиме особистий кабінет — це дозволить обмінюватися інформацією з іншими.

Таким чином мають посилити медичні заклади державної та комунальної форм власності, які відновлюватимуть роботу на деокупованих територіях.

Міністерство охорони здоров'я для одержання даних про фаховість кожної особи планує організувати взаємодію з іншими інформаційними реєстрами. Наприклад, це:

  • Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • Єдина державна електронна база з питань освіти.

Зауважимо: уряд обіцяє провадити обробку та захист інформації згідно з законодавством про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах та про захист персональних даних.

Окрім інформації про зарахованих до реєстру осіб, система міститиме дані щодо потреб у працівниках.

За матеріалами Кабінету Міністрів України 

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
8743

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9497

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
12967

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1432

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді