Прямо зараз йти до військкоматів жінкам не треба, —заступник Міністра оборони

Постановку жінок на військовий облік цифровізують

Прямо зараз йти до військкоматів жінкам не треба, —заступник Міністра оборони

Прямо зараз не треба жінкам йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати), — написала на своїй сторінці в FB Ганна Маляр, заступниця Міністра оборони України.

Військовий облік жінок

Протягом 2022 триватиме перехідний період, — зауважила Ганна Маляр. — Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій споріднених з військово-обліковими спеціальностями. Тож, будуть зміни про які Міноборони обов’язково повідомить.

Штрафів протягом 2022 не буде. Зараз це питання також вивчається на предмет можливих змін, — додала заступниця Міністра.

Також опрацьовується питання спрощення всіх процедур постановки на облік — як чоловіків, так і жінок. В тому числі і «цифровізація» тих процесів, які технічно можливо перевести в онлайн, — повідомила Ганна Маляр.

Коментар команди Експертус Кадри. Не розслабляйтеся. Те, що Міноборони працює над спрощенням процедур постановки на облік, не знімає з кадровика обов’язків, визначених законом. Спростять постановку на облік у військкоматі, но сам по собі військовий облік жінок ніхто не скасує.

Зробіть те, що можна і треба зробити зараз. Підготуйтеся до запитів із ТЦК. На допомогу — покроковий алгоритм від експертів із військового обліку зі зразками документів.

Ірина Іванченко,

шеф-редактор Експертус Кадри

За матеріалами фейсбук-сторінки Ганни Маляр

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27356

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51666

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35386

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді