Не поспішайте відстороняти невакцинованих, — звертайте увагу на дати чинності змін до наказу МОЗ

Для працівників ЗОЗ, ОМС та комунальних підприємств щеплення проти COVID-19 стане обов’язковим із 31 січня 2022 року

Не поспішайте відстороняти невакцинованих, — звертайте увагу на дати чинності змін до наказу МОЗ

До Держпраці у Житомирській області звернулась працівниця КНП «Обласний центр крові», яку відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 наказом керівника з 23 грудня 2021 року. Відповідно до наказу МОЗ від 04.10.2021 № 2153, на період дії карантину, встановленого КМУ, з 31 січня 2022 року щеплення проти COVID-19 стане обов’язковим для працівників:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Відсторонення невакцинованого працівника

КНП «Обласний центр крові» — це комунальний заклад Житомирської обласної ради, тож фахівці Держпраці під час позапланової перевірки встановили порушення ст. 46 КЗпП.

За результатами позапланової перевірки Держпраці внесла припис за незаконне відсторонення працівниці від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19. Керівництво закладу зобов’язане поновити працівницю на роботі, інакше вона матиме право звернутися до суду.

Алгоритм попередження, відсторонення та допуску до роботи з усіма зразками — в системі «Експертус кадри».

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Управління Держпраці у Житомирській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27356

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51665

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35386

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді