МОЗ відтерміновує контроль змін у медвисновках до 1 травня

Врахують повернення коштів, виплачених за е-лікарняним, який видали на підставі помилково сформованого медвисновку про тимчасову непрацездатність

МОЗ відтерміновує контроль змін у медвисновках до 1 травня

СПО об’єднань профспілок України розмістило на своєму сайті проект наказу МОЗ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України».

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко У пояснювальній записці до документу зазначив, що термін для впровадження інструменту контролю внесення змін до медвисновків про тимчасову непрацездатність в електронній системі охорони здоров’я необхідно продовжити.

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) спільно з Директоратом з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я мала завдання до 01 лютого 2022 року забезпечити електронну систему охорони здоров’я функцією контролю змін до медичних висновків про тимчасову непрацездатність. У т. ч. у системі має простежуватись зв’язок нового медвисновку, створеного щоби внести зміни, з медичним висновком, до якого вносять зміни.

Після детального вивчення процесів виникла необхідність врахувати процедуру повернення коштів, виплачених у зв’язку із електронним лікарняним, що видали на підставі помилково сформованого медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Розробити та узгодити такий процес з усіма зацікавленими сторонами до 1 лютого 2022 року не вдасться. НСЗУ оголосила тендерну закупівлю на розробку такого сервісу та планує запустити його до 1 травня 2022 року.

Щоби продовжити до 1 травня 2022 року термін впровадження функції контролю внесення змін до медвисновків в електронній системі охорони здоров’я, МОЗ планує внести зміни до нормативно-правових актів:

  • наказу МОЗ «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» від 01.06.2021 № 1066 ;
  • наказу МОЗ «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності» від 17.06.2021 № 1234 ;
  • наказу МОЗ «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України» від 28.09.2021 № 2086 .

Консультація керівника групи експертів Експертус Кадри Ольги Догадіної допоможе вам:

У консультації знайдете й десятки практичних рішень для складних ситуацій, наприклад при звільненні під час незакритого е-лікарняного.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ФПСУ та системи «Експертус кадри»

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27360

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51674

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35389

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді