Як кадровику пом’якшити покарання й уникнути штрафів

Як кадровику пом’якшити покарання й уникнути штрафів

Наказ про прийняттяСкачати зразок за ДСТУ 4163:2020


Найчастіше кадровика чи директора штрафують за порушення, регламентовані статтею 41 КпАП. Приміром, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору доведеться сплатити штраф від 8500 до 17 000 грн.

Якщо порушення не прямо не зазначену в ст. 41 КпАП, його кваліфікують як «інше порушення в сфері праці», штраф 510—1700 грн.

Навряд, знайдеться людина, яка мріє віддати свої «кровно зароблені» гроші перевіряльнику. А нюансів, де кадровик може допустити помилку багато: не ознайомив з графіком відпусток, увів посаду, що не узгоджується з Класифікатором професій.

Наші експерти проаналізували 350 судових рішень, за якими кадровика притягнули до відповідальності за статтею 41 КпАП й підготували для вас Пам’ятку. Перевірте, чи не припускається тих помилок, на яких «погоріли» ваші колеги.

Крім того, пам’ятайте про можливість пом’якшити покарання, якщо вас притягують до адмінвідповідальності.

Як це зробити роз’яснюють експерти Вищої школи Кадровика на курсі «Всеукраїнська професійна сертифікація кадровиків — 2022».

Скористайтеся можливістю й завітайте на онлайн навчання. Для цього натисніть «Спробувати безплатно» та заповніть таблицю.

Як кадровику пом’якшити покарання й уникнути штрафів

АКТИВАЦІЯ ПОДАРУНКОВОГО ДЕМОДОСТУПУ

Вивчіть правила накладання штрафів, скачайте шпаргалки для самоаудиту та озбройтеся настановами від провідних експертів із трудових відносин, щоб відстояти свої інтереси та, за потреби, пом’якшити покарання.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Неявки в підсумованому обліку робочого часу

Характерною особливістю підсумованого обліку робочого часу є те, що тривалість робочих часів упродовж облікового періоду може мати відхилення від норми робочого часу. Про такі відхилення від норми робочого часу, як неявки в підсумованому обліку робочого часу (відпустки, тимчасова непрацездатність тощо) та надурочна робота читайте у статті.
36

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159590

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5800

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
88

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16391

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді