СБУ оприлюднила офіційну заяву щодо запровадження в Україні надзвичайного стану

Служба Безпеки України реагує на зовнішні виклики, які постають перед нашою країною

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА СБУ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ

Працівника-резервіста призивають на службу: що зробити кадровику

Текст офіційної заяви Служби Безпеки України:

Шановні громадяни України!

Ситуація, в якій знаходиться наша держава, вимагає від нас спокою, єдності, рішучості та готовності у будь-який момент часу задіяти всі можливості для захисту України.

Заради безпеки нашої держави та перемоги у гібридній війні ми мусимо зважати на потенційний розвиток різноманітних сценаріїв, а значить — працювати на випередження, миттєво реагувати на виклики та продумувати кожну свою дію наперед.

Рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України є необхідним та виваженим.

Ескалація на сході країни супроводжується спробами розхитати суспільство через панічні настрої, кібератаки, інформаційно-психологічні операції, активізацію російських агентів впливу та диверсійних груп тощо.

За цими дестабілізаційними факторами пильно слідкує СБУ. Введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, покращує захист об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, протидіє диверсіям та іншим проявам гібридної війни.

Хочемо звернути вашу увагу: введення надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані. Адже кожна область України має свою безпекову специфіку.

Слід уникати нагнітання ситуації та поширення фейків — наразі мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. Як тільки у цьому зникне необхідність, надзвичайний стан буде відмінено.

Наразі немає підстав для тривоги. Іде максимально злагоджена робота для вашої безпеки та найбільш ефективного захисту нашої країни.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Джерело: ФБ-сторінка СБУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25747

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45964

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33670

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді