НАДС поінформувало про організацію роботи держорганів в умовах воєнного стану

НАДС поінформувало про організацію роботи держорганів в умовах воєнного стану

✍ Зразок наказу про увільнення резервіста у зв'язку із призовом

Національне агентство України з питань державної служби наголосило, що наразі внесок кожного є важливим для майбутнього України. Частина держслужбовців вже в рядах ЗСУ, тероборони або ж надає допомогу тим, хто її потребує у будь-який можливий спосіб.

Решта, представники корпусу публічної служби, має подбати, щоб робота держорганів залишалася ефективною та була направлена на забезпечення спроможності України та підтримку її громадян, захисників та захисниць.

Як забезпечити гарантії працівникам, які вступили до територіальної оборони

Залежно від ситуації в регіоні, а також завдань та функцій, які виконує в цей час орган, НАДС звертає увагу на можливі формати роботи:

  • для здійснення роботи за межами адміністративних будівель достатньо, щоб держслужбовець звернувся усно або за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку до безпосереднього керівника та керівника самостійного структурного підрозділу (за наявності) з пропозицію щодо роботи за межами адмінбудівлі. Звісно, державний службовець, повинен мати можливість працювати та підтримувати постійну комунікацію з безпосереднім керівником. Йому встановлюються безпосереднім керівником та керівником самостійного структурного підрозділу (за наявності), перелік завдань на період роботи за межами адмінбудівлі з термінами їх виконання. Саме безпосередній керівник державного службовця забезпечує планування, моніторинг та контроль виконання встановлених державному службовцю завдань.
  • Якщо забезпечення роботи державного службовця на робочому місці або ж за межами адміністративної будівлі є неможливим – доцільно оформити простій (статті 34, 113 КЗпП), який встановлюється розпорядчим актом у відповідному органі. Рішення про простій може бути прийняте щодо окремого службовця, до структурного підрозділу чи до державного органу.

НАДС закцентовує: кожен службовець має володіти повною інформацією щодо роботи його державного органу, адже в цей час, для збереження нашої країни, маємо продовжити робити все від нас залежне.

Джерело: НАДС

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64030

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40277

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563621

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44278

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді