Розкажіть працівникам призовного віку та військовозобов’язаним, які перебувають за межами України, про необхідність стати на консульський облік

Розкажіть працівникам призовного віку та військовозобов’язаним, які перебувають за межами України, про необхідність стати на консульський облік

Указом Президента України №69/2022 від 24.02.2022, у зв’язку з військовою агресією росії проти нашої країни з метою забезпечення оборони Держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань, було оголошено загальну мобілізацію.

Наказ про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації

Мобілізація триватиме протягом 90 діб із дня набрання чинності цим Указом.

Призов військовозобов’язаних на військову службу відбувається для здійснення оборони України від росфйської федерації.

Порядок військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджений Постановою КМУ від 07.12.2016 № 92 (далі — Порядок), скеровує: призовники і військовозобов’язані у разі тимчасового вибуття за межі України повинні стати на консульський облік в закордонних дипломатични установах України.

Дипломатичні та консульські установи України повинні забезпечити прибуття громадян на територію України, які підлягають мобілізації з метою забезпечення оборони держави (п. 57 Порядку).

Зокрема, з метою взяття на консульський облік та організації повернення в Україну просимо громадян України у віці від 18 до 60 років, які підлягають загальній мобілізації звернутись до консульського відділу Посольства України в Латвійській Республіці: e-mail [email protected], +37129239262.

Джерело: Армія Inform

Любі читачі, з першого дня війни команда Експертус Кадри продовжує надавати професійну підтримку, публікувати роз’яснення про роботу в умовах воєнного стану. У разі, якщо вам потрібна консультація експерта чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете

передплатити наш електронний журнал «Кадровик-01» або систему «Експертус Кадри»

.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
470

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57635

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
62588

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283264

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді