Закон, який виключає голів та членів ЛКК з числа декларантів, очікує на підпис Президента

Автор
експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Декларування за 2023 рік закінчується за три дні, а Закон почне діяти через місяць після того, як його опублікують

Закон, який виключає голів та членів ЛКК з числа декларантів, очікує на підпис Президента

Які декларації мають подати публічні службовці

28 березня 2024 р. Голова ВРУ підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» від 21.03.2024 № 3621—IX (далі — Закон № 3621). Документ направили на підпис Президенту України.

Закон № 3621, зокрема, виключає членів лікарсько-консультативних комісій (далі — ЛКК) з числа суб’єктів декларування та вносить відповідні зміни до Закону України «Про запобігання корупції» від 14.09.2014 № 1700-VII. Докладно, — у новині Голови та члени ЛКК не подаватимуть декларації.

Закон № 3621 набере чинності через один місяць дня, наступного за тим, коли його офіційно опублікують. У тексті законопроєкту зазначали, що Закон почне діяти з наступного дня після того, як його опублікують.

Також, в новині 31 березня 2024 року завершується кампанія декларування, ми інформували, що МОЗ рекомендує головам та членам ЛКК подати декларації, щоб не потрапити до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Голови та члени ЛКК не подаватимуть декларації, коли почне діяти Закон № 3621. Голови та члени медико-соціальних експертних комісій, голови, заступники, члени та секретарі позаштатних постійно діючих військово-лікарських і лікарсько-льотних комісій і надалі залишаться суб’єктами декларування.

31 березня 2024 року — останній день декларування за 2023 рік.

Ірина Матійко

За інформацією ВРУ

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7182

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3375

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді