Прийняли учня на практику: чи сповіщати про це податкову?

Роботодавцю слід зважати на важливі нюанси оформлення практикантів

Прийняли учня на практику: чи сповіщати про це податкову?Щоб оформити прийняття студентів професійно-технічних закладів на виробничу практику, договір укладають між собою підприємство, де така практика відбуватиметься, та навчальний заклад.

Чи подавати повідомлення в податкову про стажування студента

Оплата за роботу, яку виконують прийняті учні, надходить (згідно з договором) на розрахунковий рахунок закладу профтехосвіти. З цих коштів одна половина виплачується практикантам як заробітна плата, а друга — акумулюється на рахунках закладу та використовується ним для власни потреб.

Таким чином, відносини з учнями-практикантами не можна назвати трудовими. Відповідно, і повідомлення податкової служби про прийняття працівника на роботу (обов'язкове для оформлення саме трудових відносин) не повинно здійснюватись.

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Вінницькій області

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Характеристика студента за результатами практики

Практика студентів є частиною процесу підготовки спеціалістів у закладах вищої освіти. Після її закінчення організація — база практики зобов’язана дати характеристику на кожного студента-практиканта, в якій оцінити якість підготовленого ним звіту.
137635

Проходження практики на підприємстві: які документи слід оформити

Невід’ємною частиною навчального процесу у вишах є проходження виробничої практики на підприємстві. Бази практики (підприємства, що приймають практикантів) мають забезпечити належні умови для проходження практики на підприємстві та оформити усі необхідні документи. Обов’язок з оформлення частково покладається на плечі кадровику. Що та як слід оформити, розказуємо у статті.
18504

Проходження практики на підприємстві: види, умови та звітування

У вищих навчальних закладах (далі — виші або ВНЗ) обов’язковою умовою є проведення для студентів практики. Оскільки для підготовки висококваліфікованих спеціалістів недостатньо надати їм у процесі навчання лише теоретичні знання. Потрібно також, щоб вони отримали і практичні навички, необхідні для їх майбутньої професії.
32578

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді