Які документи мають пред’явити під час перетину кордону чоловіки призовного віку

Мінсоцполітики опублікувало Довідник для перетинання державного кордону чоловіками призовного віку, які супроводжують дітей та інших осіб

Які документи мають пред’явити під час перетину кордону чоловіки призовного віку

Документ розроблено за участі Міноборони, Мінсоцполітики, Держприкордонслужби та експертами проекту міжнародної технічної допомоги SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance. У довіднику вказані документи, які необхідно пред’явити під час перетину кордону, що уникнути непорозумінь.

Наказ про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації

Нагадаємо, що деяким категоріям чоловіків — громадян України віком від 18 до 60 років, які супроводжують дітей та інших осіб зі спеціальним статусом, дозволено виїжджати за межі України відповідно до вимог Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та постанови КМУ «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» від 27.01.1995 № 57.

Зокрема, у довіднику є перелік документів, які необхідно пред’явити під час перетину кордону:

  • чоловікам, які супроводжують дітей;
  • чоловікам, які доглядають за членами родини, іншими особами;
  • чоловікам, які мають інвалідність.

Мінсоцполітики зауважує, що чоловік, який супроводжує осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю чи інших осіб, які потребують постійного догляду, може виїхати за межі України не більше ніж один раз із часу введення на території України надзвичайного або воєнного стану до його припинення чи скасування. Для самостійного виїзду осіб з інвалідністю за межі України обмежень не встановлено. Детальніше з довідником можна ознайомитися на сайті Мінсоцполітики.

Олена Петровська,
експерт Експертус Кадри,за матеріалами Мінсоцполітики

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна ????????

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
470

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57635

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
62588

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283264

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді