Попередьте працівників, про нові шахрайські схеми викрадання грошей

У той час як одні віддають останнє, злочинці готові його відбирати. Які нові схеми виманювання грошей у громадян?

Попередьте працівників, про нові шахрайські схеми викрадання грошей

ПриватБанк на своїй фейсбук-сторінці зазначає, що шахраї активували три нові схеми/

1) Фейкові сайти, схожі на сайт банку

Злочинці намагаються імітувати сайт ПриватБанку.

Як відрізнити фейковий сайт від реального?

Увага! ПриватБанк не проводить виплати на своїх сайтах, не просить заповнити опитування чи анкетування в обмін на гроші.

Офіційний сайт ПриватБанку: https://privatbank.ua

Як надавати відпустки в умовах воєнного стану

2) Дзвінки від «співробітників» мобільного оператора

Шахраї діють так: телефонують від імені співробітників мобільного оператора, повідомляють, що ворог, приміром, підірвав вежу. Потім просять у вас код з SMS — ніби-то оператор намагається перепідключити клієнта до аналогової системи зв’язку.

Важливо! Ні в якому разі не називайте коди з повідомлень та паролі до сервісів – так злочинці намагаються отримати доступ до вашої банківської картки.

3) «Державні» виплати у месенджерах

Ви можете побачити в месенджерах повідомлення про виплати громадянам з переліком банків та посиланнями. Не переходьте за посиланнями! Крадії тільки того й чекають, аби поцупити ваші дані.

Усю інформацію про виплати від держави та банків дивіться на офіційних сайтах та сторінках соцмереж установ.

Будьте пильними!

Як вберегтися від штрафів після війни:

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
75

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25926

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
47009

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33966

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22928

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді