ТОП-5 відповідей про отримання допомоги в Дії

Внутрішньо переміщені особи та ті, хто втратили роботу через війну, ставлять багато запитань щодо отримання грошової допомоги через онлайн застосунок. Команда Дії відповідає на найпопулярніші з них

ТОП-5 відповідей про отримання допомоги в Дії

1) Коли отримає кошти людина, що подала на виплати для внутрішньо переміщених осіб в Дії?

Як тільки особа оформлює статус ВПО, її заява відправляється для очікування на виплату. Строк зарахування коштів залежить від того, коли Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти у банк заявника. Необхідно дочекатися повідомлення від банку про зарахування коштів на карту єПідтримка.

Хто з 1 травня зможе отримати допомогу на проживання ВПО

2) Чи може відправити заяву та отримати кошти людина, яка отримала статус ВПО до 24.02.2022?

Якщо станом на 01.03.2022 року людина отримувала щомісячну адресну допомогу ВПО, то вона продовжиться автоматично, без додаткового звернення.

Однак, якщо статус ВПО є, але допомогу особа не отримувала, їй необхідно подавати заяву офлайн. Адже в Дії можна оформити послугу лише комплексну послугу — статус ВПО + виплати.

3) Як оформити допомогу по безробіттю?

Заяву можна подати онлайн на порталі Дія.

Для цього дійте за алгоритмом:

  • Увійдіть на портал або зареєструйтеся;
  • Натисніть «Послуги» ➤ «Допомога по безробіттю»;
  • Заповніть форму;
  • Підпишіть її за допомогою КЕП.

Про результат вас повідомлять листом на електронну пошту. Також статус послуги можна перевірити в особистому кабінеті на порталі Дія.

4) Коли надійдуть кошти, якщо подався на 6500 грн єПідтримки, а в застосунку статус «Заяву надіслано успішно»?

Усі виплати здійснює Мінекономіки. Тож якщо людина подала заяву та вказала правильний рахунок, слід очікувати зарахування допомоги на картку єПідтримки.

Нагадаємо, що на засіданні Уряду ухвалили рішення про виділення додаткових 2 млрд грн, що дозволить здійснити виплату ще понад 300 тисячам українців.

5) Заяву на отримання 6500 грн єПідтримки було подано успішно, однак статус оновився на «Ви не можете отримати виплату». Що це означає?

Після оформлення послуги заява проходить додаткову перевірку на відповідність. Якщо людина бачить такий статус, на жаль, їй відмовлено у допомозі через невідповідність умовам. Вимоги щодо отримання виплати описано в постанові КМУ № 199 від 04 березня 2022 року.

Дія є технічним адміністратором послуги та лише відображає інформацію, яку транслює розпорядник коштів.

Нагадуємо, що в Україні діє гаряча лінія щодо допомоги від держави.

Джерело: Фейсбук-сторінка Дії

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
75

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25920

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46997

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33962

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22921

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді