Літнє тепло може змінити графік роботи

Держпраці розповіла про тривалість перерв у спеку

Літнє тепло може змінити графік роботи

У Держпраці нагадали роботодавцям про необхідність профілактики перегрівання працівників у літній період.

Літнє тепло може змінити графік роботи Як організувати роботу у спеку

Так, іноді показники температури повітря робочої зони неможливо регулювати технічними засобами, і в такому разі в умовах нагріваючого мікроклімату доведеться вдатися до зміни графіку роботи та відпочинку (п.2.9 ДСН 3.3.6.042-99 «Санітарні норми виробничих приміщень»).

Зауважте: оптимальна температура для роботи влітку коливається від 18 (у разі важких робіт) до 25 градусів.

На кожні 2 градуси перевищення встановлюють регламентовані перерви тривалістю щонайменше 10% робочого часу. Якщо ж одночасно з перевищенням температури наявний високий рівень вологості (понад 75%), перерви мають становити від 20% робочого часу.

Для відпочинку та прийому їжі працівникам слід надати приміщення в робочій зоні з оптимальним мікрокліматом. Це можуть бути, наприклад, кімнати або бокси з кондиціонерами та обладнанням для охолодження.

За інформацією Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Виробничий календар на вересень 2024

Виробничий календар на вересень 2024 — надійний помічник кадровика. Ви точно не пропустите фахові заходи, правильно визначите тривалість робочого часу у вересні 2024 та кількість робочих і вихідних днів. Також зможете прикрасити робочий стіл тематичними заставками.
9052

Виробничий календар 2024

Діє Закон, що продовжує воєнний стан до 10 листопада. Скачайте виробничий календар на 2024 рік для п’ятиденки та шестиденки від провідного експерта із трудового законодавства — Олени Петровської.
102281

Виробничий календар 2025

Норми тривалості робочого часу для п’ятиденки і шестиденки на 2025 рік обчислила провідний експерт із трудового законодавства Олена Петровська.
6617

Виробничий календар кадровика на серпень 2024

Зустрічайте останній місяць літа з нашим календарем. Тут знайдете норму робочого часу у серпні, не пропустите дати звітності та зможете зареєструватися на фахові заходи. Також скачаєте чудовий фон для робочого столу вашого ПК
8070

Право чоловіка на декретну відпустку

Права чоловіків на декретну відпустку — гарантія соціальної та гендерної рівності. Декретні для чоловіків все частіше стають звичним явищем, що не викликає зайвої уваги ні роботодавців, ні працівників.
4904

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді