Підприємства можуть подавати відомості про трудову діяльність працівників у режимі реального часу

ПФУ розширив функціонал кабінету страхувальника на вебпорталі

Підприємства можуть подавати відомості про трудову діяльність працівників у режимі реального часу

Пенсійний фонд України повідомив про інформаційну взаємодію між реєстром застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (РЗО) та Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Електронне бронювання через Дію

Так, меню «Комунікації з ПФУ» доповнили опцією «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)» / «Повідомлення про зміни в трудових відносинах».

Таким чином розширено можливості для роботодавців — зокрема, йдеться про  можливість передавати інформацію до ПФУ у режимі реального часу. В особистому кабінеті страхувальника можна внести відомості щодо:

  • прийняття працівника на роботу;
  • переміщення з одного структурного підрозділу до іншого;
  • переведення на іншу постійну посаду або роботу;
  • звільнення; 
  • поновлення на роботі;
  • тимчасове припинення / відновлення дії трудового договору.

Відтепер при поданні таких даних через вебпортал ПФУ у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування інформація оновлюватиметься впродовж доби.

Розширено також можливості для отримання з держреєстру інформації про:

  • осіб, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцем («Комунікації з ПФУ» / «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)» / «Запит на отримання переліку осіб працюючих у страхувальника»);
  • осіб за період перебування у трудових відносинах з роботодавцем («Комунікації з ПФУ» / «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)» / «Запит на отримання інформації про трудові відносини по особі»).

У ПФУ також нагадали,  що роботодавці можуть підтримувати в актуальному стані дані про уповноважених спеціалістів, які мають право перегляду та введення відомостей про трудові відносини працівників та мають КЕП службової особи юридичної особи (керівник, головний бухгалтер, спеціаліст кадрової служби), де прописано його РНОКПП та код ЄДРПОУ роботодавця. 

За інформацією Пенсійного Фонду України

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516697

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
216

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27764

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
53028

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35825

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді