Компенсація додаткової відпустки на дітей і «декрет»

Чи виплачувати працівникові компенсацію, якщо його дружина у відпустці для догляду за дитиною

Компенсація додаткової відпустки на дітей і «декрет»

Держпраці надала пояснення щодо виплати компенсації соціальної відпустки на дітей працівникові, дружина якого перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. 

Як надавати додаткову відпустку на дітей

Так, норми Закону України «Про відпустки» не забороняють надання додаткової оплачуваної відпустки одному з батьків дітей віком до 15 років, коли інший знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Відповідно, це ж стосується і права на виплату компенсації батькові за всі не використані дні такої відпустки у разі звільнення (за умови, що мати не скористалась таким правом).

За інформацією Центрального регіону інспекційної діяльності Держпраці у Дніпропетровській області 

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Усе про відпустки: спецпідбірка для кадровика

З початком відпускної кампанії як у кадровиків та бухгалтерії, так і у працівників виникає немало запитань щодо відпусток, зокрема, про особливості їх надання під час воєнного стану. Відповідні на запитання знайдете в спеціальній підбірці про відпустки
46077

Відпустка одинокій матері

Одинокою матір’ю вважають жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує й утримує дитину.
76499

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді