Як воєнний стан впливає впливає на тривалість роботи?

Роботодавці у деяких випадках можуть збільшити навантаження та скоротити час відпочинку

Як воєнний стан впливає впливає на тривалість роботи?

Під час воєнного стану можливе збільшення тривалості робочого часу.

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Так, на об’єктах критичної інфраструктури можливе збільшення до:

В обох випадках має відбуватися також пропорційне збільшення заробітної плати. Відповідно, зменшується і мінімальна тривалість щотижневого безперервного відпочинку (до 24 годин замість 42 годин у мирний час).

Час початку і закінчення щоденної роботи при цьому визначає роботодавець.

Зауважте: на час воєнного стану також не застосовуються обмеження щодо надурочних робіт, а також відпочинок у святкові дні, скорочення робочих днів напередодні свят та перенесення вихідного дня у разі збіга свята з вихідним.

За інформацією Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Виробничий календар на вересень 2024

Виробничий календар на вересень 2024 — надійний помічник кадровика. Ви точно не пропустите фахові заходи, правильно визначите тривалість робочого часу у вересні 2024 та кількість робочих і вихідних днів. Також зможете прикрасити робочий стіл тематичними заставками.
9053

Виробничий календар 2024

Діє Закон, що продовжує воєнний стан до 10 листопада. Скачайте виробничий календар на 2024 рік для п’ятиденки та шестиденки від провідного експерта із трудового законодавства — Олени Петровської.
102282

Виробничий календар 2025

Норми тривалості робочого часу для п’ятиденки і шестиденки на 2025 рік обчислила провідний експерт із трудового законодавства Олена Петровська.
6617

Виробничий календар кадровика на серпень 2024

Зустрічайте останній місяць літа з нашим календарем. Тут знайдете норму робочого часу у серпні, не пропустите дати звітності та зможете зареєструватися на фахові заходи. Також скачаєте чудовий фон для робочого столу вашого ПК
8070

Право чоловіка на декретну відпустку

Права чоловіків на декретну відпустку — гарантія соціальної та гендерної рівності. Декретні для чоловіків все частіше стають звичним явищем, що не викликає зайвої уваги ні роботодавців, ні працівників.
4904

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді