ПФУ повідомив, що критично важливі підприємства зможуть подати відомості про трудові відносини з працівниками до 1 серпня

Автор
експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Роботодавці зможуть подати зміни про рух кадрів з 08.06.2024 до завершення апробації сервіса ПФУ

ПФУ повідомив, що критично важливі підприємства зможуть подати відомості про трудові відносини з працівниками до 1 серпня

До 15 липня критично важливі підприємства можуть актуалізувати відомості про працівників за попередній період на вебпорталі ПФУ

Можливість подавати роботодавцями відомості в режимі реального часу про прийняття працівника на роботу, його переміщення з одного структурного підрозділу до іншого, переведення на іншу постійну посаду, звільнення, поновлення на роботі, тимчасове припинення, або відновлення дії трудового договору ПФУ реалізував через особистий кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг.

Зобов’язує подавати такі відомості підпункт 3 пункту 3 Постанови КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» від 05.06.2024 № 650. 

Відомості про трудові відносини з працівниками з 08.06.2024 по теперішній час роботодавці, які бронюють працівників можуть подати до завершення апробації нового сервісу, а саме до 01.08.2024.

Із 1 серпня 2024 р. роботодавці зможуть подавати відомості про зміни у трудових відносинах, які відбулись не пізніше ніж протягом наступного дня після події.

Ірина Матійко

За інформацією ПФУ

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді