Для ефективної та безпечної праці необхідно вжити профілактичних заходів під час роботи в умовах підвищеної температури повітря

Під час робіт на відкритій місцевості та температурі повітря 35 ºС і вище, тривалість періодів безперервної роботи має складати 15–20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10–12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях.
Щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, підтримуйте в таких приміщеннях температуру повітря 24–25 °C.
Робота при температурі зовнішнього повітря понад 37 ºС за показниками мікроклімату належить до небезпечних (екстремальних). За такої температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі. Роботодавцю необхідно змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.
Для захисту від надмірного теплового випромінювання використовуйте спеціальний одяг або одяг з натуральних тканин.
В умовах підвищеної температури рекомендовано допускати до роботи осіб не молодше 25 й не старше 40 років.
З метою профілактики зневоднення організму необхідно правильно дотримуватися питного режиму. Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю +10–15 ºС. Для оптимального водозабезпечення слід також відшкодовувати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом, за рахунок вживання підсоленої води, мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.
Пийте воду часто та невеликими порціями, щоб підтримувати хорошу гідратацію організму (оптимальний вміст води в організмі, який забезпечує його нормальну життєдіяльність, обмін речовин). При температурі повітря понад 30 ºС і виконанні робіт середньої тяжкості, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину — це приблизно одну склянку кожні 20 хвилин.
Також для підтримки імунітету та зниження інтоксикації організму вживайте фрукти й овочі.
Джерело: Федерація професійних спілок України
Успіх будь-якої організації безпосередньо залежить від її найціннішого ресурсу — людей. Командна робота, як форма організації праці, дозволяє досягати синергії, де загальний результат значно перевищує суму індивідуальних зусиль. Проте для створення дієвої команди недостатньо просто зібрати фахівців у межах одного проєкту чи підрозділу. Саме тому досить важлива роль кадровика в командній роботі— HR-фахівця, чия місія полягає у створенні сприятливого середовища для командної взаємодії та розвитку колективу.
Конфлікт — це зіткнення протилежних інтересів, цінностей, поглядів або потреб. Конфлікти на робочому місці виникають через взаємодію різних особистостей, посадових функцій та очікувань. У цій статті ви знайдете секрети вирішення трудових конфліктів, все про роль кадровика у врегулюванні спорів, а також кадрові політики і уникнення конфліктів у трудовому просторі.
У сучасних умовах глобальної конкуренції та постійних змін на ринку праці, кадрова безпека підприємства набуває все більшого значення для стабільного функціонування будь-якого підприємства. Як кадровику запобігти внутрішнім загрозам та стабільно підтримувати кадрову безпеку на підприємстві — читайте у статті.
Управління персоналом є критично важливою складовою ефективної роботи будь-якого підприємства. Відділ кадрів (HR-відділ) не лише веде документацію, а й відповідає за залучення, адаптацію, розвиток і утримання персоналу. Але яка кількість кадровиків потрібна для якісного виконання цих функцій? Допомогти в цьому може калькулятор кількості кадровиків — спеціальний інструмент для розрахунку оптимального складу HR-команди.
У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.