Праця іноземців: правові засади

Якими законами керуватися в роботі?

Праця іноземців: правові засади

У Держпраці нагадали основні законодавчі підстави працевлаштування іноземців.

Трудові відносини з іноземцем

Так, іноземці, які постійно проживають в Україні, працюють на підприємствах (або ж займаються іншою трудовою діяльністю) на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Також у відомстві нагадали, що іноземці мають право здійснювати на території України трудову діяльність згідно зі статтею 26 Конституції України, статтею 42 Закону України від 5 липня 2012 р. № 5067-VI «Про зайнятість населення» та Закону України від 22 вересня 2011 р. № 3773- VI «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

За інформацією Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Які документи для прийняття на роботу має подати претендент на посаду

Перед прийняттям на роботу (укладанням трудового договору) необхідно перевірити у претендента наявність всіх необхідних документів та їх легітимність. Які саме документи має подати потенційний працівник та на що слід звернути увагу кадровику, перевіряючи такі документи, детально читайте у статті.
96539

Працевлаштування іноземця: порядок оформлення та укладення трудового договору

Працевлаштування іноземних громадян в Україні має свою специфіку. Оформлення на роботу іноземців з посвідкою на постійне проживання відбувається за тими ж правилами, що й самих українців. Водночас, процес працевлаштування іноземців з посвідкою на тимчасове проживання має певні особливості, які співробітник кадрового відділу зобов’язаний враховувати.
55553

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді