КМУ встановив додаткові умови бронювання у Дії

Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Забронювати можемо тільки військовозобов’язаного працівника, якого взяли на персональний військовий облік на підприємстві

КМУ постановою від 01.10.2024 № 1125 вніс зміни у Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, затвердженого постановою КМУ від 05.06.2024 № 650.

Електронне бронювання через Дію

Керівник критично важливого підприємства або особа, яку він уповноважив, у список на бронювання може включити тільки військовозобов’язаних працівників, яких взяли на персональний військовий облік на підприємстві.

Тепер, щоб оформити запит на бронювання на порталі Дія, у список даних по всіх військовозобов’язаних працівниках підприємства, яких плануєте забронювати, необхідно внести:

  • реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі);
  • військово-облікову спеціальність;
  • дату уточнення військово-облікових даних.

Працівник стає заброньованим та його автоматично переводять на спеціальний військовий облік, якщо виконуються умови, за яких військовозобов’язаний:

  • перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі);
  • уточнив дані щодо перебування на військовому обліку відповідно до пункту 2 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» від 11.04.2024 № 3633-IX;
  • не перебуває у розшуку.

Олена Петровська

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
908

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
59849

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
63538

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
284243

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді