Уряд планує урегулювати питання надання відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення АТО

Кабінет Міністрів України подав на розгляд проект Закону України «Про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про відпустки» (щодо відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції)» (реєстр. № 1543 від 22.12.2014)

Кабінет Міністрів України подав на розгляд проект Закону України «Про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про відпустки» (щодо відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції)» (реєстр. № 1543 від 22.12.2014).

Проектом акта передбачається частину першу статті 25 Закону України від 15.11.1996 № 504/96-ВР «Про відпустки» доповнити положенням про право працівників, які працюють на території проведення антитерористичної операції, на отримання відпустки без збереження заробітної плати на весь період проведення такої операції з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про її припинення.

Прийняття зазначеного проекту сприятиме збереженню робочих місць за такими працівниками, зарахуванню періоду їх відсутності на роботі у зв’язку з проведенням антитерористичної операції до стажу роботи та дасть змогу таким працівникам вжити заходів для збереження свого життя і здоров’я без ризику втрати роботи.

Головне науково-експертне управління підтримало ініціативу надавати відпустки без збереження заробітної плати за бажанням працівника  на період проведення АТО у відповідному населеному пункті з урахуванням часу, необхідного для повернення до місця роботи, але не більше 7 календарних днів після прийняття рішення про припинення  АТО. Головне управління вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
70

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25845

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46468

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33807

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22729

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді